Stämningen – vad du kan få uppleva

Tiden: 1943. Andra Världskriget. Platsen: Staden, England.

Fler segrar, men också fler förluster; förluster av personer som aldrig kommer tillbaka från fronten. Festligheterna fortsätter, men ibland känns leendena tillgjorda och skratten fastnar i halsen. Militärer firas av innan de far vidare i gryningen till sina uppdrag, och de civila som lämnas kvar gör alla sitt till för att hålla kämparandan uppe. Man festar som att det inte finns någon morgondag, och för vissa gör det inte heller det. Ikväll visas återigen festglädjen genom ett Swing for Victory i Stadens Hotel Grand, arrangerat av jazzklubbsägaren Liz på uppdrag av Stadens borgmästare.  Det är dessutom en alldeles speciell kväll, för Liz har lyckats boka in the Bandwagon Swing Orchestra: Englands hetaste swingband som är känt ända bort till Belgien! Går det att få tag i en autograf måhända?

Vi har syskon, älskare, vänner och familj ute vid fronten och andra som precis ska dit. Vi är här för att förlora oss i jazzen, för att säga farväl, för att fira patriotiskt, för att bekänna, för att skåla i kärlekens och patriotismens namn, för att berätta – eller inte – innan det är för sent.

Det här kan vara vår sista natt tillsammans.

 

På det har lajvet kan du

  • Uppleva intensivt känslospel i dina nära relationer.
  • Hänga i baren, dansa swing och blues och lyssna på livemusik med dina vänner medan ni diskuterar Kriget, Livet och allt däremellan.
  • Uppleva 40-talsmiljö i en könsneutral värld.
  • Ha roligt!