Klädsel och utseende

Vår Sista Natt Tillsammans – Del II utspelar sig under andra världskriget. Det generella estetiken är alltså tidigt 40-tal, men vi godkänner influenser från hela decenniet så länge som det inte är för bjärta färger och mönster. Försök dock att helt undvika rockabilly-stilen.Om du känner dig osäker är du välkommen att höra av dig till oss med en bild på din tilltänkta outfit, så kan vi leda dig i rätt riktning! Klicka också här –> Riktlinjer för klädsel och utseende för en kort lista med exempel och tips på vad vi tänkt oss. OBS! Kom ihåg att det inte finns några typiska mans- eller kvinnokläder på detta arrangemang! Vi har letat med ljus och lykta efter snygga bilder där de binära könsrollerna utmanas klädesmässigt, hör gärna av dig med tips på hemsidor/bilder!

Youtube-videos med tutorials (Vi ber om ursäkt för att det bara är vita cis-kvinnor som visar upp dem):

Smink:
http://www.youtube.com/watch?v=k7hBUGY6XEE
http://www.youtube.com/watch?v=fy7SjCCLWWI
http://www.youtube.com/watch?v=N2tFwTHAVm0

Länkar för generell inspiration (kolla noggrannt så att du är på rätt tidsepok):
http://www.wikihow.com/Dress-in-American-1940s-Fashion#Before_1945_sub

http://www.mensfashionmagazine.com/a-decade-in-fashion-the-1940s

http://www.huffingtonpost.com/2014/07/30/colorized-photos-_n_5628396.html?utm_hp_ref=arts&ncid=fcbklnkushpmg00000010

 

Inspireras också av:
Foyle’s war
Pearl Harbor
Bomb Girls
Allo Allo, ’emliga armén

Undvik:
Mona Lisa Smile
Grease
Bletchley circle
Hairspray

 

Uniformer
Det finns inga krav på uniformsbärande om du är militär eller på att uniformen ska se ut på ett visst sätt om du vill ha en. Förutom riktlinjerna ‘äldre modell’ och ‘inte tysk/italiensk/japansk’ får du använda ditt sunda förnuft kombinerat med din fantasi. Kom dock ihåg att det kommer att bli varmt, speciellt när du dansar. Eller kom civilklädd!

**Det kommer att finnas enkel rekvisita för militärerna att lägga till på sin kostym för identifikation oavsett om du är uniforms- eller civilklädd.**

Accessoarer
Eftersom vi är i England och patriotismen har nått sin höjdpunkt är det helt rätt att bära en liten Union Flag någonstans på sin uppenbarelse, liksom att använda dessa färger (vitt, mörkblått, rött) som accenter i till exempel scarves, hårband och skosnören. Undvik dock flaggan på strumpbyxor och liknande, det är för modernt.

tumblr_m826r3eMK71rwel18o1_500

 

 

Nedan ser du några bilder från vårt förra arrangemang. Fotograf: Cajsa Lithell